Sunday, July 24, 2016

Prive in 2016

In 2016 ben ik steeds meer pensionado geworden: doorgaan met koorzang bij Volver en Divertimento, en regelmatig rondleidingen doen in het Openluchtmuseum.  Ook de drie kleinkinderen komen nu eens per twee weken een dag genieten van opa en oma.
Verder besteed ik iedere week tijd aan mijn moeder in het verpleeghuis Beekdal in Heelsum.

Op donderdag 30 juni overlijdt mijn moeder daar op haar 96ste; haar lijf is helemaal op en haar geest is langzaamaan ook vertrokken. Ik zal haar erg missen want juist in die laatste maanden waren het dierbare bezoekjes in de huiskamer van het verpleeghuis waar ik regelmatig kinderliedjes zong met de vele ouderen in hun laatste dagen.
De crematie op Moscowa was een bewogen bijeenkomst met zulke mooie indringende verhalen van mijn zus Marijke, mijn kinderen en nichtjes en Con.  Hopelijk rust ze nu in vrede.

Precies twee maanden later op 30 augustus overlijdt ook mijn schoonmoeder, waarna Con en ik nu allebeide wees zijn. Even wennen, een leven zonder zorgtaken.

Mem in het Beekdal in 2014

Tijdens het jubileumfeest 20 jaar tram in het Openluchtmuseum mag ik meespelen in kleding uit de jaren 50. Een mooie beleving voor het publiek en ook voor mij.

Theaterspel tijdens tramjubileum 2016

De mooiste foto van dit jaar komt van kleinzonen Timo en Pepijn die met mijn dochter Marlijn en met David naar Legoland in Zuid Duitsland zijn geweest op weg naar Oostenrijk.


In november start Ines Leijen een nieuw Bregovic Balkan orkest waar ik met erg veel plezier als zanger in kan meedraaien.  Wat een heerlijke muziek is dat toch.

No comments: