Wednesday, January 21, 2015

Privé in 2015

Het jaar 2015 belooft weer een mooi jaar te worden voor deze inmiddels 67 jarige gepensioneerde.

Iedere week (vanaf oktober eens in de twee weken) een vaste opa-oma-dag  met Timo en Pepijn valt nog niet mee, al geniet ik ongelooflijk van de drie kleinkinderen die hier regelmatig vertoeven. Sinds Bob en Agnita van Amsterdam naar Arnhem zijn verhuisd komt ook Moira regelmatig op de opa-dag en ook vaak een nachtje logeren.

Bij Elke Jansen (Vocal Vibes) zing ik mee met Samen Soleren. Het nummer Liefde van Later van Herman van Veen ligt me goed, en de volgende dag vraagt Elke me om mee te doen aan de audities voor de Volksopera Klarendal. Dat gaat niet helemaal goed dus ik ben benieuwd of ik word aangenomen. Door krenterig subsidiegedrag van de Provincie Gelderland moet de opera worden afgeblazen en deze wordt verplaatst naar 2016. Later wordt alles helemaal gestopt.

Gerard Schoren begint voor Volver met een nieuw Zuid-Amerika project Mexicoro, en dat levert in de zomer een mooi concert op in de kathedraal van Radio Kootwijk op de Veluwe.
Later in november geven we nog twee concerten in Arnhem en Apeldoorn.

Met Kerst hebben we het Volver Navidadau programma nieuw leven ingeblazen met drie mooie Kerstconcerten.

Met het koor Divertimento ga ik mee op stap naar een Korenfestival in Praag. In dezelfde bus ook nog drie Arnhemse vrouwenkoren.

Als rondleider in het Openluchtmuseum mocht ik een topwinterseizoen meemaken waardoor voor het eerst het aantal bezoekers van het gehele jaar tot boven de 550.000 steeg.
Voor het eerst is in december de temperatuur niet onder het vriespunt gekomen.

Wel brengt een hogere leeftijd met zich mee dat meer collega's en vrienden omvallen.  In januari verloor ik twee rondleidercollega's en een collega van de museumtram.

No comments: